Termeni și condiții profilaxie.ro

1. DEFINIțII ȘI TERMENI:

profilaxie.ro - este denumirea comerciala a S.C. IMPLANT DIVISION S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social în Bucureşti, Str. Prof. Dr. Anibal Teohari nr.8, sector 5, punct de lucru la adresa Str. Dr. Dimitrie Grecescu Nr. 18, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J 40/903/2009, având codul fiscal RO 25003053, cu contul RO27BTRL06401202R27595XX deschis la Banca Transilvania suc. Marriott, sub care aceasta societate comerciala vinde la distanta bunuri/presteaza servicii, contractul urmând a fi încheiat prin mijloace de comunicare la distanță, adică un mijloc care nu presupune prezența fizică simultană a părților, societatea comerciala utilizând în mod exclusiv înainte de si la încheierea contractului una sau mai multe tehnici de comunicare la distanță.

Vanzator - profilaxie.ro.

Client - poate fi orice persoana fizică sau juridica sau orice entitate juridica cu personalitate juridica care efectueaza o COMANDA pe SITE si care a obtinut acces la CONTINUTUL SITE-ULUI, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre profilaxie.ro (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre profilaxie.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Utilizator - orice persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Nickname - pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont - sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Site - magazinul online gazduit la adresa web profilaxie.ro.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie - actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract - reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului, prin intermediul site-ului ca mijloc de comunicare la distan?ă.

Continut - reprezinta:

1) toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

2) continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare la distanta disponibil;

3)orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

4)informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

5)informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada, dacă va fi cazul;

6)date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review - o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative ?i de a spune daca Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator;

Rating - modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare Bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui Bun sau Serviciu;

Comentariu - apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Comunicari Comerciale - orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie;

Tranzactie - incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre profilaxie.ro, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare;

Specificatii -toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.2. DOCUMENTE CONTRACTUALE:

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata (pentru comenzile achitate in avans sau online) pentru produsele ce nu vor fi livrate.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS si/sau telefonic a notificarii de expediere a Comenzii.

2.5. Pentru Comenzile ce urmeaza a fi livrate la punctul de lucru profilaxie.ro, preturile si rezervarile Bunurilor si/sau Serviciilor rezervate sunt valabile maxim 5 zile lucratoare de la data inregistrarii Comenzii de catre Cumparator.

2.6. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.3. POLITICA DE VANZARE ONLINE:

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

Pentru motive justificate profilaxie.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca, in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel profilaxie.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al profilaxie.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, profilaxie.ro isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului, precum si de a restrictiona sau bloca accesul provenit din respectiva retea sau adresa de internet.

3.4. profilaxie.ro poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care profilaxie.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A., iar in cazul in care vor fi exceptii, se va face mentiune despre acestea, atat in ceea ce priveste moneda in care este exprimata pretul cat si in ceea ce priveste includerea TVA-ului in pretul afisat pe site.

3.6. In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electronice afisat pe Site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Utilizatorul/Cumparatorul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la pretul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relatii cu Clientii profilaxie.ro.

3.7.In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.8 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. Categoria de Cumparatori careia i se adreseaza site-ul profilaxie.ro:

4.1. Produsele vandute pe site-ul profilaxie.ro se adreseaza atat consumatorilor (pacientilor), pentru uz personal, cat si profesionistilor (medici, cabinete stomatologice, etc).5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA:

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a profilaxie.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de profilaxie.ro, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al profilaxie.ro asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al profilaxie.ro.

5.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre profilaxie.ro si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea profilaxie.ro cu referire la acel Continut.

5.4. Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

5.5. In cazul in care profilaxie.ro confera Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea profilaxie.ro pentru respectivul Client/Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea profilaxie.ro si/sau al angajatului/prepusului profilaxie.ro care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.6. COMANDA:

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de profilaxie.ro, in cazul platii online;

6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.4.4. alte cazuri in care expedierea comenzii ar putea prejudicia in orice fel Vanzatorul;

6.5. Cumparatorul PERSOANA JURIDICĂ are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renun?e la un Serviciu într-un termen de maxim 14 zile calendaristice, fara sa invoce niciun motiv si fara sa suporte niciun cost, cu exceptia celor de livrare si respectiv a celor de returnare, NUMAI SI NUMAI DACA BUNUL SAU SERVCIUL IN CAUZA ESTE SIGILAT, NEATINS, EXACT IN STAREA IN CARE A FOST LIVRAT, AVAND IN VEDERE DESTINATIA MEDICALA A BUNURILOR SI/SAU SERVCICIILOR COMERCIALIZATE DE CUMPARTOR SI OBLIGATIA LEGALA DE A LE MENTINE SIGILATE, NEATINSE, STERILE.In anumite cazuri, Vanzatorul poate accepta inlocuirea Bunurilor cu alte Bunuri de valoare identica, CONDITIA FIIND ACEEA CA BUNURILE SI/SAU SERVCIILE GRESIT EXPEDIATE SAU CARE NU CORESPUND CU CELE ACHIZITIONATE DE CUMPARATOR SA FIE SIGILATE SI NEATINSE SI IN STAREA IN CARE AU FOST EXPEDIATE.

Termenul de 14 zile va curge de la data in care Cumparatorul a intrat in posesia fizica a bunului comandat, de la data la care Cumparatorul a intrat in posesia ultimului bun, in cazul in care Cumparatorul a comandat printr-o singura comanda mai multe bunuri care au fost livrate separate, de la data la care Cumparatorul a intrat in posesia fizica a ultimului bun sau a ultimei piese, in cazul in care Bunul comandat este format din mai multe loturi sau piese.

6.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste in pagina fiecarei comenzi (detalii aici (click)) sau contacta Vanzatorul prin intermediul postei electronice.

6.7. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile lucratoare de la data acceptarii de catre Vanzator a Bunului Returnat de catre Cumparator. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.7.1. pentru Comenzile achitate cu card bancar ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

6.7.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ -> prin virament bancar sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

6.7.3. pentru Comenzile achitate cu numerar intr-un punct de lucru profilaxie.ro -> prin restituire numerar in punctul de lucru, prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat.

6.7.4. pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.

6.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate in starea solicitata de catre Vanzator prin acest Document, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

6.9. Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, in conditii de siguranta maxima dat fiind specificul Bunurile vandute de catre Vanzator (desigilate, nesterile, ambalaj deschis, accesorii lipsa, Bunul este deteriorate, etc), Vanzatorul nu va accepta returul si nu va rambursa valoarea bunului, iar bunul ce nu mai poate fi vandut ca si nou se va inapoia, pe cheltuiala Cumparatorului, prin metoda prin care a fost livrat initial, sau prin ridicarea personala a bunului de catre Cumparator, de la sediul Vanzatorului.7. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

7.1.1. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;

7.1.2. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

7.1.3. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar sau Bunuri ce au fost aduse Cumparatorului la comanda speciala;

7.1.4. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

7.1.5. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;

7.1.6. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

7.1.7. contractele în cazul cărora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumparator sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

7.1.8. furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

7.1.9. furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

7.1.10. In cazul produselor care se depoziteaza in regim de temperatura special (de exemplu, frigorific) nu se accepta returul.8. CONFIDENTIALITATE:

8.1. profilaxie.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. profilaxie.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.9. COMUNICARI COMERCIALE:

9.1. Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

9.1.2. prin modificarea setarilor din Cont la sectiunea ,,Abonarile mele,,.

9.1.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator; sau

9.1.4. prin contactarea Vanzatorului.

9.2. Prin adaugarea de Bunuri sau Servicii in sectiunea din Cont:

Cosul meu”, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire:

la modificarea pretului Bunurilor sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Cosul meu”,

la recomandari de Bunuri sau Serviciilor similare cu cele adaugate in sectiunea “Cosul meu”,

la existenta Bunurilor sau Serviciilor in sectiunea “Cosul meu”, si

disponibilitate stoc Bunuri sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Cosul meu”.

Favorite”, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire:

la modificarea pretului Bunurilor sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Favorite”,

la recomandari de Bunuri sau Servicii similar cu cele adaugate in sectiunea “Favorite”, si

disponibilitate stoc sau Serviciilor Bunuri adaugate in sectiunea “Favorite”.

9.3. In urma achizitionarii unui Bun sau Serviciu, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la:

sugestii de Bunuri sau Servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu Bunul sau Serviciul achizitionat.

9.4. Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate la punctul 9.3. de mai sus prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la profilaxie.ro sau prin contactarea profilaxie.ro in acest sens.

9.5. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre ter?i ?i nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea profilaxie.ro.10. FACTURARE – PLATA

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului dentadiscount includ T.V.A., conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura fiscal pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de profilaxie.ro în format fizic si/ sau electronic. Pentru o corecta comunicare a facturii fiscale aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul, datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

10.4. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile fiscale fizic odata cu livrarea comenzii.

10.5. Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile profilaxie.ro si nici nu vor fi stocate de catre de profilaxie.ro sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

10.6. Entitatea autorizata sa presteze servicii de procesare plăți card este: {momentan indisponibil- în curs de implementare}

10.7. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va putea solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

10.8. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in Cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).11. LIVRAREA BUNURILOR:

11.1. Conditiile de livrare a Bunurilor si Serviciilor vandute de catre profilaxie.ro se regasesc in sectiunea “Livrare”, disponibila pe site-ul profilaxie.ro.

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei. Pentru livrari în afara teritoriului Romaniei va rugam sa ne contactati in prealabil.12. GARANTII:

12.1. Toate Bunurile comercializate de catre profilaxie.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi (exceptie Bunurile resigilate sau Bunurile second hand/remanufacturate, in ambele cazuri descrierea precizand explicit acest lucru, pe site, in masura in care legea permite vanzarea unor astfel de bunuri, avand in vedere natura bunurilor comercializate de catre Vanzator), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

12.2. In cazul Bunurilor vandute si livrate de profilaxie.ro, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator sau importator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre profilaxie.ro.

12.3. In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, Bunul reclamat defect va fi reparat de catre producator sau de catre un service agreat de producator in termen de 30 zile. Daca repararea nu este posibila, Bunul va fi inlocuit cu un alt bun de caracteristici similare. Daca nici inlocuirea nu este posibila, se va retura strict suma platita de Cumparator pentru achizitionarea bunului.

Lipsa certificatului de garantie al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia Bunului pe adresa de email mentionata in sectiunea "Contact". Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

12.4. Garanțiile produselor se refera strict la înlocuirea sau repararea produselor. Repararea produselor se va face doar in cazurile in care natura produselor permite acest lucru (de ex.: produsul nu este de uz steril sau personal, sau produsul este de uz steril insa permite resterilizarea). Suma despagubită nu poate depasi in nicio situatie valoarea produselor. profilaxie.ro nu va despagubi niciun fel de daune, directe sau indirecte, rezultate din utilizarea sau incapacitatea utilizarii produselor.

12.5. Garantia nu va fi datorata, daca Vanzatorul dovedeste ca defectiunea s-a produs din pricina modului defectuoas sau nepotrivit in care Cumparatorul a folosit sau pastrat bunul achizitionat. Comportamentul Cumparatorului in raport de bunul achizionat se va aprecia luandu-se in considerare instructiunile scrise care insotesc bunul precum si caracteristicile bunului comunicate de catre Vanzator.

12.6. Sub sanctiunea decaderii din dreptul de garantie, Cumparatorul trebuie sa comunice defectiunea inainte de implinirea termenului de garantie, chiar si atunci cand Vanzatorul a garantat ca bunul vandut va pastra un timp determinat anumite calitati sau caracteristici specifice.

12.7. Deoarece, in cazul vanzarilor la distanta, Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica bunurile inainte de incheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract, insa Cumparatorului i se permite sa verifice bunul, numai si numai in acord cu natura sa specifica, in aceleasi limite in care i s-ar fi permis sa verifice si/sau testeze bunul in masura in care le-ar fi achizitionat fizic, direct de la Vanzator , prin alegerea sau observarea directa a acestora.

Cumparatorul este responsabil pentru orice tip de manipulare care determina diminuari de valoare ale bunului achizitionat dincolo de limitele de testare prevazute mai sus, acesta fiind motivul pentru care Cumparatorul, atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract, este obligat sa nu utilizeze bunul dincolo de limita necesara si suficienta determinarii caracteristicilor bunului si verificarii identitatii acestora cu cele prezentate de catre Vanzator. In orice situatia in care Cumparatorul depaseste aceasta limita, are dreptul sa se retraga din contract, insa va suporta diminuarea corespunzatoare a valorii bunului. Valoarea astfel diminuata a bunului se va stabili ca diferenta intre valoarea initiala a bunului si valoarea pieselor ce trebuie inlocuite, acolo unde se poate face acest lucru si/sau valoarea manoperei necesara reconditionarii bunului sau diferenta intre valoarea initiala a bunului si valoarea de reavnzare a bunului.

Orice diminuare a valorii bunului detrminata care se incadreaza in limita de testare acceptata, cade in sarcina Cumparatorului

Limita de testare acceptata implica orice mod de testare rezonabila care permite pastarea Bunurilor in starea in care aceastea au fost primite de catre cumparator. In cazul Bunurilor sigilate este necesara pastrarea in stare intacta a oricaror sigilii aferente Bunurilor sau ambalajului Bunurilor. In cazul Bunurilor nesigilate este necesara lipsa oricaror semne sau urme de utilizare sau manipulare asupra Bunurilor sau ambalajelor Bunurilor.

Diminuarea valorii bunurilor reprezinta, dupa caz, diferenta dintre valoarea unui bun identic sau similar aflat in stare 100% intacta si valoarea la care profilaxie.ro apreciaza ca poate revinde Bunurile altui Cumparator, sau valoarea costurilor pe care profilaxie.ro le va suporta pentru readucerea la conformitatate a produsului (de ex.: valoarea inlocuirii accesoriilor, in cazul in care Cumparatorul returneaza Bunurile sigilate dar fara accesoriile cu care acestea au fost livrate).

12.8. In cazul in care bunul comndat de catre Cumparator nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea bunului, in termen de maxim 7 zile de la data la care Vnazatorul a luat la cunostinta de acest fapt .

12.9. Disponibilitatea unui bun va fi afisata pe site, dupa cum urmeaza:

in stoc” - exista mai mult de trei bucati in stoc,

stoc limitat,” - exista mai putin de trei bucati in stoc,

stoc furnizor” - bunul nu este disponibil in stoc, insa daca un Cumparator inregistreaza o comanda pentru un bun care are in dreptul sau ”stoc furnizor” unul din reprezentantii Vanzatorului ii va comunica posibilitatea si termenul de livrare

stoc epuizat”- bunul nu mai este in stoc.

momentan indispinibil” - bunul nu poate fi comercializat pe site pentru ca nu poate fi gasit in stocul furnizorului.

la comanda” -bunul nu se afla in stoc, insa poate fi verificata disponibilitatea la furnizor, pe baza unei comenzi inregistrata de un Cumparator.13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

13.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).14. RASPUNDERE

14.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

14.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

14.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

14.4. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza ?i modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerin?elor legale. Documentul este opozabil Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afi?a pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.15. SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI:

15.1. Scrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

15.2. In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

15.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

-sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

-sa foloseasca limba romana;

-sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;

-sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea “Intrebarile si raspunsurile clientilor”, si orice Review va fi inscris in sectiunea “Review-uri”;

-sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

-sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;

-sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

- sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

-sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;

-sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

15.4. Pe langa o evaluare realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

15.5. Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site-ului. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

15.6. In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Review-uri”.16. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL:

16.1. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate conform „Politica prelucrării datelor personale”, disponibila pe site-ul profilaxie.ro, urmand a se respecta Politica de Confidentialitate prevazuta de lege.17. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR:

17.1. Cookie-urile se vor utiliza conform “Politica utilizării cookie”, disponibila pe site-ul profilaxie.ro.18. FORTA MAJORA:

18.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

18.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.19. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA:

19.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.